Χειροπρακτική!!!

2014-10-21 20:33

Όλες οι ηλικίες μπορούν να επωφεληθούν από τη χειροπρακτική σε απίστευτο βαθμό. Από εγκυμονούσες γυναίκες, μικρά παιδιά, ενήλικες έως επαγγελματίες αθλητές. Η Χειροπρακτική αποτελεί μια πανάρχαια τέχνη χωρίς μαγικές συνταγές, παρά μόννο με χέρια και ψυχή, έτοιμα να μεταφέρουν ενέργεια που τόσο μας κλέβουν οι πιέσεις της καθημερινότητας. Χρειαζόμαστε φροντίδα και χρειαζόμαστε Αγάπη για κάθε σημείο του σώματος. Με πραγματική ανθρώπινη προσέγγιση στον πόνο του άλλου, ανακαλύπτουμε τις πραγματικές ανάγκες του. Ποιά είναι η  ενστικτώδης κίνηση σε κάθε μικρό ή μεγάλο πόνο; Ένα απλό άγγιγμα. Αυτή η τόσο απλή κίνηση είναι μαγική, είναι η συνταγή για τους πόνους μας. Υπάρχει ο τρόπος να απαλλαγούμε από τους πόνους μας. Αρχικά μπορούμε να τους σταματήσουμε, έως να τους εξαλείψουμε εντελώς!!!


Τί είναι η χειροπρατική;

Είναι ένας ανεξάρτητος κλάδος υγείας, που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση και πρόληψη επώδυνων συνδρόμων και δυσλειτουργικών καταστάσεων, που οφείλονται σε μηχανικά προβλήματα της σπονδυλικής στήλης καθώς και στις επιπτώσεις που έχουν αυτά πάνω στο νευρικό σύστημα.

Η βασική μέθοδος αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών είναι οι ειδικοί διορθωτικοί χειρισμοί (ανατάξεις), που γίνονται πάνω στη σπονδυλική στήλη και γενικότερα σε ολόκληρο το μυοσκελετικό σύστημα.

Η επαναφορά της κανονικής λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης, που επιτυγχάνεται με τους χειρισμούς αυτούς, ελευθερώνει το νευρικό σύστημα, βοηθάει τον οργανισμό στην ανάκτηση της έμφυτης ικανότητάς του για αυτο-ίαση και εξαλείφει τις αιτίες του πόνου.


Κάποιες από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί σήμερα η Χειροπρακτική είναι γνωστές από την εποχή του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, και εφαρμοζόταν από τους αρχαίους Έλληνες στα Ασκληπιεία. Παρόμοιες μεθόδους με χειρισμούς, που διαδίδονταν εμπειρικά από γενιά σε γενιά, συναντάμε σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι και τον μεσαίωνα. Η συγκέντρωση και επιστημονική επεξεργασία τους αρχίζει στην Αμερική το 1895. Ιδρυτής της σύγχρονης Χειροπρακτικής, θεωρείται ο Καναδός θεραπευτής Ντάνιελ Ντέηβιντ Πάλμερ, ο οποίος έζησε και εργάστηκε στην Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ίδρυσε την πρώτη Σχολή Χειροπρακτικής.