Συμβουλευτική - Ψυχοθεραπεία

2014-06-12 07:10

Ο ψυχοθεραπευτής δεν είναι το εργαλείο που σου δείχνει που να σκάψεις για να βρεις τον κρυμμένο θησαυρό...

Ο ψυχοθεραπευτής, είναι απλώς εκείνος ο στρατιώτης  που με τον τρόπο του, σου λέει και σου επαναλαμβάνει ακούραστα, πως είναι μάταιο να ψάχνεις έξω για τον κρυμμένο θησαυρό... πως  ο θησαυρός είναι δικός σου από πάντα και βρίσκεται μόνο          

ΜΕΣΑ ΣΟΥ!!!

Η Συμβουλευτική - Ψυχοθεραπεία, σαν  διαδικασία είναι προσανατολισμένη στην κατανόηση και αντιμετώπιση συγκεκριμένων συναισθηματικών ,επαγγελματικών ή προσωπικών θεμάτων που συναντά ένα άτομο στην πορεία της ζωής του.

Μπορεί το άτομο να έχει κάποια  προβλήματα ή θέματα που θέλει να συζητήσει για τον εαυτό του, τις σχέσεις του, την υγεία του, την οικογένεια ή την δουλειά του..         

 Μπορεί απλά να έχει χάσει την αίσθηση του σκοπού της ζωής του και να αναζητά μια βοήθεια ώστε να ξεμπλοκάρει και να μπορέσει πάλι να συνεχίσει φυσιολογικά την ζωή του.


Κατά τη θεραπευτική διαδικασία, το άτομο μπορεί να βιώσει τις πολλές, συχνά κρυμμένες, άγνωστες ή αντιφατικές πλευρές του εαυτού του. Να γνωρίσει και κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του, τις συμπεριφορές και τα κίνητρα του.
Ο ίδιος επιλέγει αυτά που θέλει να συζητήσει, ορμώμενος από το συγκεκριμένο «εδώ και τώρα» της κάθε στιγμής στο παρόν.                                                                                 

Ο σύμβουλος ή ψυχοθεραπευτής τον συνοδεύει σ' αυτή τη διαδικασία διερεύνησης του εαυτού του, προσπαθώντας με ενσυναίσθηση, αποδοχή, σεβασμό και αυθεντικότητα να «μπει στα παπούτσια του» και «να δει με τα δικά του μάτια».


Συστήνεται σε περιπτώσεις:

* Άγχους -  Φοβίας - Πένθους

*Διαταραχών του ύπνου

*Μακροχρόνιας θλίψης

*Δυσκολιών στις σχέσεις

*Δυσκολιών στον χώρο εργασίας

*Ψυχοσωματικών προβλημάτων