Σεμινάριο Ονειρικής Επίγνωσης

2014-09-29 10:04

Ονειρική επίγνωση 

Μέσα από τα τρία έως πέντε όνειρα που βλέπουμε κάθε βράδυ, η ονειρική πηγή επεξεργάζεται την ζωή σου, μαζί με σένα, για εσένα. Ονειρεύεσαι για να αφυπνίσεις την ζωή σου και για να αποκτήσεις αυτογνωσία. Γι' αυτό λοιπόν τα όνειρά σου, σου δείχνουν, σε έναν εκπληκτικό βαθμό, την κατάσταση του βαθύτερου εαυτού σου. Μέσα από την παγκόσμια γλώσσα του ασυνείδητου, που είναι οι εικόνες της φαντασίας, βλέπεις το Είναι σου και μέσα από την πραγμάτωση και ανάλυση των ονείρων, το Εγώ αναγνωρίζει τις προβολές του που αντανακλούν στον εσωτερικό ενεργειακό του καμβά, και μέσα από αυτό, μετέχεις στη λυτρωτική διαδικασία του εαυτού σου. Από την περιγραφή των πράξεων στα όνειρα, ανακαλύπτουμε στάσεις και συναισθηματικές αντιδράσεις από την μεριά του ονειρικού εγώ που μπορεί να μην έχουν εκφραστεί, ή να μην έχεις επίγνωση αυτών στην εξωτερική σου ζωή και έτσι ανακαλύπτεις ποιά είναι η κατάλληλη συναισθηματική αντίδραση, η οποία ίσως δεν έχει βρει έκφραση και  βλέπεις πώς η αντίδραση αυτή είναι δυνατόν να εκφρασθεί , όπως και τις δυναμικές που μας δίνονται.

Μέσα από το σεμινάριο αυτό θα μάθεις να πραγματώνεις τα όνειρα σου και να λαμβάνεις τις πληροφορίες από το ασυνείδητο σου, μέσα από μια συνθετική άποψη, διαφόρων παραδόσεων και σχολών. Όπως και μέσα από καινοτόμες τεχνικές, οι οποίες για πρώτη φορά δημοσιοποιούνται και διδάσκονται . 

                Ονειρική επίγνωση μέρος δεύτερο 

 Από τους Ταντρικους Γιόγκι, μέχρι το Θιβετανούς Λαμα ,τους Σαμάνους της Αμερικής, και τους Μύστες του ευρωπαϊκού πολιτισμού,   συναντάμε μια  μυστηριακή τέχνη κυριαρχίας στα όνειρα, η όποια είχε τις πύλες της ερμητικά κλειστές και η γνώση της έχει  ξεχασθεί  μέσα στο πέρασμα των αιώνων. Και αυτή είναι η Ονειρική  Γιόγκα.  Σκοπός της Ονειρικής Γιόγκα δεν είναι να αναγνωρίσουμε το Εγώ μας μέσα από τα μηνύματα του ασυνείδητου στον ύπνο μας, όπως συμβαίνει στην ψυχοθεραπεία, αλλά να μεταφέρουμε τη συνειδητότητα του φυσικού μας σώματος στη συνειδητοποίηση του ενεργειακού μας σώματος και να μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε το ενεργειακό μας σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου. 

Επιτυγχάνεται αυτό με το να αποκτήσουμε συνειδητότητα όσων συμβαίνουν στον ύπνο μας, να κοιμόμαστε ξύπνιοι και στη συνέχεια να μπορούμε να επέμβουμε και να αλλάξουμε τα όνειρά μας κατά βούληση, να τα ζήσουμε όπως εμείς θέλουμε και με όποια μορφή επιθυμήσουμε να έχουμε. Μπορούμε να μεταμορφωθούμε σε ζώο, φυτό, πράγμα ή σε άλλο άνθρωπο, δίχως τους περιορισμούς του φυσικού χρόνου, τόπου και της βαρύτητας. Από τέτοιου είδους πρακτικές, ξεπηδά μια βαθιά ενόραση όσον αφορά τη φύση της ύπαρξης - μέσα από την αποσύνθεση του Εγώ, εγκαταλείποντας το φόβο, τη λύπη και τον πόνο και καθώς τα βιώνουμε στον ύπνο μας σαν κάτι ψεύτικο, μέσα από μία αποστασιοποίηση από την πραγματικότητα. Την ίδια ακριβώς αποσύνθεση μάς διδάσκουν όλες οι μυστικιστικές παραδόσεις σαν έναν τρόπο, για να απαλλαγούμε από την ταύτιση με τα αρνητικά συναισθήματα του Εγώ. Το μη Εγώ επιτυγχάνεται μέσα από την αποταύτιση του Εγώ Είμαι και αναδύεται η επίγνωση ότι δεν υπάρχει τίποτα αληθινό, με αποτέλεσμα να μην έχει πλέον το Εγώ την ανάγκη να κρυφτεί, να προστατευτεί πράγμα που μάς κάνει να έχουμε μια αίσθηση ηρεμίας στη ζωή μας που, μέσα από άλλες τεχνικές διαλογισμού, θα χρειαζόμαστε ίσως πολλά χρόνια για να φτάσουμε σε αυτή την εμπειρία.

Μέσα από το δεύτερο κύκλο της ονειρικής επίγνωσης θα δημιουργήσεις μια εξαιρετικά δυνατή βάση για συνειδητό ονείρεμα μέσα από ένα συστηματικό και πρακτικά εφαρμοσμένο δρόμο. 


Παρασκευή 24 - Σάββατο 25 - Κυριακή 26 Οκτωβρίου

Για περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων:

Μαρία Μ. Σκαγιά 6977 678847