Νέα Τμήματα

2014-06-10 16:27

YOGA

Η Yoga δεν είναι γυµναστική, δεν είναι χαλάρωση, δεν είναι ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης, ευλυγισίας, διαλογισµού, πειθαρχίας ή ενδυνάµωσης, αλλά ούτε και παιχνίδι, ψυχαγωγία, η χόµπι. Είναι όλα αυτά µαζί δίχως ανταγωνισµό, δίχως διακρίσεις, δίχως νικητές και ηττηµένους. Μοναδικό έπαθλο για κάθε ασκούµενο είναι η σωµατική του υγεία, η συναισθηµατική του ευεξία, η νοητική του ισορροπία, και η ψυχική του ανάταση.

  Η Yoga (Γιόγκα) είναι µια από τις αρχαιότερες επιστήµες του σώµατος και του πνεύµατος. Οι ρίζες της προέρχονται από την Ανατολή και

ειδικότερα από την Ινδία. Είναι ένα ολιστικό σύστηµα προσέγγισης της ανθρώπινης ύπαρξης και ενός ισορροπηµένου τρόπου ζωής. Η Yoga περιλαµβάνει ένα µεγάλο αριθµό από ασκήσεις και τεχνικές. Περιγράφεται ως η ένωση της ατοµικής συνείδησης-πνεύµατος (jivatma) µε τη

συµπαντική συνείδηση-πνεύµα (paramatma).

  Σε ένα πιο πρακτικό επίπεδο, αυτή η ένωση έχει σαν αποτέλεσµα την εξισορρόπηση και την εναρµόνιση του σώµατος, του µυαλού, του συναισθήµατος και της ψυχής. Οι πρακτικές και οι στόχοι της Yoga είναι βαθύτεροι, αναπτύσσοντας ένα σύστηµα για εσωτερική εξερεύνηση και προσωπική ανάπτυξη. 

KUNDALINI DANCE

To Kundalini Dance είναι ένα σύστηµα χορευτικών Θεραπευτικών κινήσεων, βασισµένες στην φιλοσοφία της Yoga συµπεριλαµβανοµένων αυθόρµητων

και συνειδητών κινήσεων, ιερούς ήχους (Mantras), αναπνοές, ταντρικές (διπολισµού) ασκήσεις, και παρατήρηση της συνηδητής αυτοεξέληξης. Ολα αυτά µαζί επιφέρουν εξισορόπηση στο σώµα, τα συναισθήµατα, τον νου και το πνεύµα σε ένα συνειδητό, υποσυνείδητο και υπερσυνείδητο επίπεδο. Σε ένα σεµινάριο Kundalini Dance µπορούν να

συµετέχουν όλοι. Άνθρωποι που αγαπούν τον χορό ή που δεν έχουν χορέψει ποτέ, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, σωµατικής διάπλασης, αρχάριοι ή γνώστες. Μοναδική προυπόθεση είναι η θέληση για ευεξία και ισοροποία µέσα από την δηµιουργική και θεραπευτική κίνηση.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Οι ενεργητικοί  διαλογισµοί (Active Meditations), είναι µια διαλογιστική πρακτική εξάσκηση κατά την οποία γινόµαστε παρατηρητές του εαυτού µας ενώ απασχολούµαστε  σε  κάποια δραστηριότητα ή σε κάποια διαδραστική άσκηση.                             

Για να ζούµε σε  µια πραγµατικά διαλογιστική κατάσταση αυτό - επίγνωσης και  συνειδητότητας ανά πάσα στιγµή , θα πρέπει να απ εµπλακούµε ολοκληρωτικά από την προσκόλληση στις σκέψεις , τα συναισθήµατα και το σώµα στην καθηµερινότητά µας. Αυτό είναι δύσκολο , ή σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί όταν ζούµε σε µία πραγµατικότητα γεµάτη στρεσογόνα και πιεστικά  (σωµατικά, ψυχικά και συναισθηµατικά) ερεθίσµατα .

Μέσω µιας δοµηµένης δραστηριότητας και κίνησης όπως ελεγχόµενη αναπνοή ,  χορό , συνεργασίες, ακούσµατα, γέλιο , κλάµα , στάσεις yoga, τρέµουλο , µιµήσεις, άλµατα, κ.α.  και την καθοδήγηση και επιτήρηση ενός έµπειρου συντονιστή, ο Active διαλογισµός βοηθά στην εκτόνωση του στρες , εξισορροπεί το µυαλό και οδηγεί το σώµα στο να καθαρίσει από τα πολλά στρώµατα των καταπιεσµένων µορφών σκέψεων και συναισθηµάτων που έχουν συσσωρευτεί και µπλοκάρουν τα ενεργειακά του κανάλια (µεσηµβρινοί). Η ελεύθερη έκφραση και εκτόνωση αυτών των µπλοκαρισµάτων ασκείται µε µία καλά µελετηµένη και οργανωµένη µέθοδο, που προκαλεί µε φυσικό τρόπο τη σωµατική και πνευµατική χαλάρωση , µε αποτέλεσµα στη συνέχεια να προετοιµάσει το έδαφος για την απαραίτητη αυτό - παρατήρηση, µε την εµπειρίωση της αυτό-επίγνωσης στο παρόν.